maandag 16 december 2013

De Kerst-stress neemt weer toe...

We naderen Kerst met rasse schreden.
Mocht je er nog niet zo mee bezig zijn, om welke reden dan ook,  dan word je aandacht er wel naar toegetrokken, opgeëist, door alle kerstliedjes, reclames voor cadeautjes en vooral ook voor eten.

Wat zijn we met elkaar toch ver verwijderd geraakt van de oorsprong van de Kerstgedachte!
De dagen worden nog steeds korter, de nachten langer, het Licht heeft zich, vanuit Nederland gezien, ver teruggetrokken…. We keren naar binnen, versieren onze huizen met lichtjes en creëren plaatjes en beelden van rust, sfeer, huiselijkheid en gezamenlijkheid, waarbij de ene kerst-dis opbokst tegen de andere. Hoezo crisis?

Tegelijkertijd proberen we buiten te sluiten wat ons niet bevalt, wat we willen vermijden.
Dat komt in het nieuwe jaar dan wel weer aan bod ( ha, ha).

Toch is er gelukkig ook een andere beweging steeds meer maatschappelijk zichtbaar en herkenbaar.
De viering van de terugkerende beweging van het Licht - letterlijk de leven gevende Zon - in deze donkere en sombere tijden. De terugkomst van gezamenlijkheid en loyaliteit naar alle mensen, ongeacht geloof en/of huidskleur. We gaan meer en meer de uitdagingen en de inspiraties herkennen van de diversiteit waarbinnen wij mogen en kunnen leven in deze tijds-spanne.

Ik wens iedereen, waar ter wereld dan ook, een moment van vrede en rust in het hart toe, een gevoel van thuiskomen daar…….. van waaruit dan een nieuwe uitreiking kan ontspruiten naar een ander.
Dat kost geen geld.
En waar je ook bent, arm en/of rijk, jong of oud, dit is aan iedereen gegeven en voor iedereen mogelijk, als je daarvoor innerlijk kiest.

Warme en knusse feestdagen, een sprankelend uiteinde van 2013 en een vreugdevol 2014!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten