dinsdag 3 december 2013

Licht-Kind - Devine Child.

Intuïtief acrylschilderij.

Annet oktober 2013.


Levenskunst.


Eén beeld kan meer zeggen dan duizend woorden is een wijs gezegde. Kunstwerken dragen informatie over in de taal van het hart. Het zijn beeldende verhalen, uitdrukkingen in kleur over reizen door verschillende lagen van ons bewustzijn, verschillende sferen. Ze leiden ons naar een innerlijk gebied waar gevoel en betekenis samenkomen. Beelden vormen de letters en het alfabet van een Universele taal. Intuïtieve inspiratie is een innerlijke bron die zich kenbaar maakt. Iets nieuws, onbekends, dient zich aan. Deze impuls vanuit de Bron van alle Leven brengt vernieuwing, groei en welzijn, ook al wordt dit (nog) niet altijd herkend.

Intuïtief sluieren.
Sinds begin jaren negentig heb ik me intensief bezig gehouden met sluier-schilderen. Een creatief en intuitief scheppingsproces. In het zoeken en tasten, via dit intuïtieve sluieren, ontstond er eerst een woordeloos gesprek met kleuren zonder vorm. Vervolgens ontvouwde zich als vanzelf een beeld, een stemming die iets zei, iets duidelijk wilde maken. In overgave aan - en uitwisseling met - deze intuïtieve innerlijke leiding en sturing ontstonden prachtige verbeeldingen. De verbinding tussen het onbewuste en bewuste werd zichtbaar en ervaarbaar gemaakt!
Samen met vele cursisten hebben we in de loop der jaren een aantal exposities gerealiseerd, die een gezamenlijk " beeldverhaal" lieten zien. Een ontwikkeling die verbeeld en uitgedrukt werd via deze schilderijen. 
Een kunstzinnige uitdrukking van de reis van de ziel.

Geestverwantschap werd hier gevoeld en beleefd met Kandinsky ( Spiritualiteit in de kunst) evenals met Nicholas Roerich.

Een van de medecursisten heeft inmiddels een prachtig boekje laten maken met o.a. haar sluier-schilderijen. Meer informatie over dit boekje evenals foto's van een aantal van schilderijen kun je vinden op de website:  www.ennoia.nl 
In het dashboard onder Gallery.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten