dinsdag 3 december 2013

Creatief coachen, wat houdt dat eigenlijk in?

Samen contact verdiepen met behulp van je intuïtie, zonder elkaar de les te lezen!

Wanneer je openhartig luistert naar het verhaal, de belevenis, van een ander kan voor jou - als aandachtige toehoorder - vaak makkelijker een rode draad of een knelpunt duidelijk worden. Wanneer je jouw waarnemingen nacheckt merk je, voel je, of het klopt…… of dat je de ander jouw mening/jouw perspectief wilt opdringen. En dat is een echt een groot verschil!

Nachecken hiervan is heel belangrijk omdat het je helpt onderscheid te maken tussen je eigen aannames en interpretaties, en datgene wat de ander bezielt! Er is op deze communicatielaag veel onbegrip tussen mensen. Dit onbegrip is niet altijd onwilligheid. Het kan bijvoorbeeld ook zijn dat je het gewoon lastig vindt om contact te maken met de ander, voorbij aan je eigen meningen en aannames. Vanuit een open hart en geest, dus. Daar ontstaat dan ook vaak strijd, conflict, tussen mensen. Het kan ook zijn dat de ander onbewust is van sluimerende mogelijkheden in hem – haar - zelf. 

Wanneer je jezelf oefent in het leren luisteren vanuit je hart en je intuïtie leer je om contact te maken met het hart en de intuïtie van de ander. Je praat niet langer " tegen" elkaar, maar gaat in dialoog " met " elkaar. Je leert een ander soort vragen te stellen, nl creatieve vragen. Deze vragen zijn uitnodigend en gaan dieper dan de zo bekende en vaak platgetreden paden. Juist door deze creatieve vragen kan je de ander " helpen" zichzelf uit te drukken, het hart en de intuïtie een stem te geven. Daardoor ontstaat vaak vanzelf een ander inzicht, een andere kijk op de situatie of de gebeurtenis of de relatie. Zo kun je samen verassende ontdekkingen doen! Het is een wijze van leven en samen uitwisselen, waarin je gericht bent op het welzijn van elkaar.
 Heb je interesse om zo'n bijeenkomst te organiseren in jouw eigen buurt?Laat het me dan weten. Samen kunnen we bouwen aan een betere maatschappij en een betere wereld waarin leven, werken en doelgericht communiceren vanuit het hart vanzelfsprekend wordt!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten