donderdag 26 juni 2014

26 juni 2014.

Kiezen.
Vandaag wat overdenkingen betreffende het woord-begrip "kiezen".
wat betekent het eigenlijk dat we kunnen en mogen kiezen? Of dat we soms het gevoel - of de gedachte/overtuiging - hebben dat we niks te kiezen hebben? Wat is de motiverende energie, de drive, kracht achter de keuzes van mensen? Hoe "vrij" is eigenlijk een vrije keuze?

Er zijn heel veel inspirerende voorbeelden van mensen die - gegeven hun feitelijke, fysieke, en/of mentale situatie - een bewuste keuze maken. Bijvoorbeeld als je ziek bent en dood gaat heb je weinig keuze ( denk je). Toch zijn ook hier voorbeelden van mensen zoals het jonge meisje Laura Maaskant ( kijk maar eens op haar blog) die deze feitelijke fysieke begrenzing in haar levens-tijd op deze aarde omgezet heeft in een andere realiteits-beleving van de haar gegeven tijd. Zoals ze zelf schrijft: langzaam aan loskoppelen van de fysieke realiteit en de mentale realiteit. Een inspirerend voorbeeld om andere kwaliteiten en mogelijkheden aan te spreken en uit te dragen.
Toch blijft de vraag hangen hoe vrij deze bewuste keuze is?

Er zijn nog vele andere inspirerende voorbeelden van mensen, jong en oud, die - bijvoorbeeld met - of na het oplopen van - een lichamelijke handicap - een bewuste keuze maken om een andere richting in te slaan. Vanuit een ander werkelijkheidsperspectief opnieuw richting geven aan hun levens-tijd en levens-loop.

Uit welke bron komt dan de motivatie vandaan?
Wat is de " drive" ?
Hoe vrij is deze bewust gemaakte keuze?

Boeiende vragen om over na te denken en je bewust te worden van de motivaties van jouw bewuste en onbewuste keuzes in je leven:)
Waar kies jij voor en vanuit welke motivatie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten